Samen sterk in civiel werk

Project:

 

Opdrachtgever:

Uitvoeringsperiode:

Aanneemsom:

Realisatie betonnen verkeersbrug P44

 

Gemeente Pijnacker-Nootdorp

1e kwartaal 2018
134.200,-

Realisatie ‘in huis
gestorte’ betonnen
verkeersbrug, Pijnacker          

1e kwartaal ‘18

Aanneemsom: 134.200,-

 

Project Brug P44 te Pijnacker

Realisatie ‘in huis gestorte’ betonnen verkeersbrug

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naar eigen uitvoeringsontwerp

Voor gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft CMD een nieuwe verkeersbrug gerealiseerd. CMD heeft op basis van het definitief ontwerp van de Gemeente (gemaakt door ipv Delft) zelfstandig en naar eigen inzicht het uitvoeringsontwerp uit-geëngineerd. CMD heeft gekozen voor het ‘in huis’ prefab realiseren van de brug om de uitvoeringsduur ter plaatse zo kort mogelijk te laten zijn. Het resultaat: De brug is in 6 weken uitvoeringsduur ter plaatse gerealiseerd.


Prefab brugdelen in huis gemaakt

Gestart is met het maken van de constructieberekeningen voor de nieuwe brug. Na goedkeuring is het uitvoeringsontwerp gefinaliseerd en zijn er houten mallen gemaakt voor de prefab brugdelen (plaatliggers en landliggers). Nadat er wapening was aangebracht in de mallen, zijn op de werf van CMD de betonnen landhoofden en het betonnen brugdek gestort en klaargemaakt voor transport. Ook de brugleuningen zijn op maat gemaakt en in RAL9106 gespoten door een lokale leverancier van CMD. Het beton is gemaakt volgens de CUR-Aanbeveling 100, wat betekent dat het voldoet aan hoge esthetische eisen.

Goede start met omgevingscommunicatie

Voorafgaand de uitvoering is er zorg gedragen voor goede communicatie. Bewonersbrieven, een omleidingsroute en afzettingen zorgden voor een goede en veilige start van het werk. Vervolgens is de bestaande betonnen brug gesloopt en afgevoerd, de grond gesaneerd waarna de basis kon worden gelegd voor een nieuwe brug: Het aanbrengen van de prefab betonnen landhoofden met faunapassage en nieuwe beschoeiing.

 

De beschoeiing is een kunststof variant van ProLock, die erom bekend staat erg duurzaam te zijn. Vervolgens zijn de liggers, het brugdek en de leuningen bevestigd en was de nieuwe brug een feit. Als finishing touch is er een toplaag van asfalt met belijning en een fietssuggestiestrook aangebracht.

Kabels en leidingen in natte knoop

De uitdaging in dit project zat hem vooral in het positioneren van de bestaande kabels en leidingen. Deze zijn, zonder ze los te maken, in het nieuwe brugdek verwerkt; dit gebeurde door twee prefab brugdelen in het werk aan elkaar te storten door middel van twee natte knopen. De bestaande kabels en leidingen liggen nu in de natte knopen, in plaats van dat ze onder de brug hangen. Dit is een veiliger en netter alternatief.

 

Soepel uitvoeringsproces, kwalitatief hoogwaardig resultaat

De samenwerking met Gemeente Pijnacker-Nootdorp is goed verlopen. Doordat de Gemeente gebruik heeft gemaakt van de expertise van CMD op het gebied van bruggen, zijn er in een vroeg stadium al eventuele niet-uitvoerbare eisen getackeld. Dit leverde een soepel uitvoeringsproces op met een kwalitatief hoogwaardig resultaat.

 
De brug is naar volle tevredenheid en binnen de gestelde termijn opgeleverd. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Home      Kracht van CMD      Onze werkwijze      Referentieprojecten      Contact

Combinatie

Midden Delfland

Civiele werken